Een Liebherr koelkast kan meer dan alleen koelen

De eerste Liebherr koelkast werd geproduceerd in 1958 en is te bezichtigen in de showroom van de Nederlandse importeur. Door constant te investering in de nieuwste technieken heeft er voor gezorgd dat Liebherr marktleider is waar het gaat om Europese merken. Veel concurrenten laten het binnenwerk door Liebherr maken of ontwikkelen en zetten vervolgens andere deuren op de apparaten om op die manier een eigen merk op de markt te kunnen zetten.

Toch vind er op de Europese markt een consolidatie plaats wat tot uiting komt in de overname van de Siemens huishoudapparaten door Bosch. Hierdoor blijven er enkele spelers over die het geweld uit Azië aan kunnen. Voor de energiezuinige koelkasten zorgen ervoor dat een Liebherr vooraan blijft lopen. Uiteraard probeert men vanuit Azië de nieuwste technieken van Liebherr te kopiëren. Momenteel is A+++ het zuinigste energielabel wat men kan krijgen. Echter de meeste koelkasten uit het assortiment van Liebherr zou A++++ of A+++++ moet hebben. Helaas voor Liebherr bestaat dit nog niet, dus tot die tijd zal men tevreden moeten zijn en hopen dat de consument kritisch is. Een consument die het energieverbruik gaat vergelijken komt automatisch bij Liebherr uit.

Liebherr koelkastTegenwoordig zit er de apparatuur R600 A gas wat verplicht is in alle koel- en vriesapparatuur. Wanneer uw apparaat te oud is en u zou een reparatie nodig hebben, dan kan het zijn dat de monteur u helaas moet weigeren te helpen. Met merken als Liebherr bestaat de mogelijkheid om een nieuw apparaat aan te schaffen tegen zeer gunstige prijzen. Dit is een zaak welke direct door de importeur kan worden bepaald waar een dealer niet tussen kan komen.

In Nederland zijn maar enkele Liebherr dealers die alleen maar Liebherr verkopen. Het voordeel om bij een dergelijke firma uw apparatuur te kopen is de kennis die in het bedrijf aanwezig is. Zij kunnen u wijzen op zaken die u niet kunt vinden bij de grote bedrijven zoals een Expert of Media Markt. Deze moeten te veel verschillende merken verkopen en zullen u adviseren waar de verkoper het meeste provisie op krijgt. Een bedrijf wat in Nederland alleen koel- en vriesapparatuur van Liebherr verkoopt is Koelen & Vriezen. Zij kunnen u meer informatie geven over BioFresh, SmartFrost, NoFrost en SuperFrost. U mag van een verkoper in een algemene witgoedwinkel dat deze u volledig kan informeren. De kennis dusdanig specialistisch dat zij te weinig tijd over zouden hebben om te slapen. Daarbij hebben ze ook nog een privéleven.

Plaats een reactie